2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ukrajnának havi 7 milliárd dollárra van szüksége - mondta Zelenszkij von der Leyennek

Elképesztő ötlettel álltak elő az ukrán komikusék.

Ursula von der Leyen alakítása Buchában. Zelenszkij tegnap elsorolta, hogy országának milyen fegyverekre van szüksége

 

Ukrajnának havi 7 milliárd dollár azonnali finanszírozási segítségre van szüksége a szociális kifizetések és a fizetések fedezésére

– mondta Volodimir Zelenszkij elnök, Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének, amikor múlt héten Kijevben járt bennfentesek szerint – írja a Bloomberg.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy Ukrajnának milyen kihívásokkal kell szembenéznie a gabonaexport terén, és von der Leyen azt mondta, hogy a blokk a gyorsított határátlépési eljárásokkal segíteni fog - írja a portál.

Egyébként a Világbank előrejelzése szerint mivel zárva vannak az ukrán kikötők a Fekete-tengeren és a kelet-ukrán ipart súlyos károk érték, 2022-ben Ukrajna GDP-je 45,1%-kal csökkenhet.

A Világbank április 10-én közzétett előrejelzése úgy fogalmazott, hogy az ukrán gazdasági recesszió attól függ, hogy meddig fog tartani a háború. Az előrejelzés szerint az ukrán vállalkozások fele bezárt, a működő cégek üzleti volumene jóval alacsonyabb a normál szintnél. A fekete-tengeri út lezárása a gabonaexport 90%-át és az ország összes exportja 50%-át lenullázta - írta meg a Vg.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató