2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A bukott Makizaj most húsvéti üzenetet küldött

Márki-Zay Péter egy Facebook-videó keretében köszöntette követőit húsvét alkalmából. Mi más lett volna a téma mint a választási vereség, és Orbán Viktor. „Hittem és reméltem, hogy még ilyen egyenlőtlen feltételek között is legyőzhető Orbán Viktor rendszere Magyarországon. Most, amikor az elmúlt két hétben – nagyon helyesen – megbeszéljük és áttekintjük azokat a hibákat, amiket elkövettünk,

ne essünk abba a tévedésbe, hogy a választási vereség okát egymásban látjuk

– hangoztatta Márki-Zay, majd hozzátette: „Nem az elkövetett hibák, hanem a körülöttünk kiépült rendszer az oka annak, hogy két héttel ezelőtt vasárnap nem sikerülhetett ez a nagyon fontos projekt”.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Márki-Zay Péter a Partizánnak elemezte a választási kudarc okait. A teljesség igénye nélkül: Jobbik, Gyurcsány, háború. Azonban minden eddigi, a választási vereség okait elemző műsorban hozzátette: az ő nehézkes kmmunikációja, terjengős beszédstílusa és félreérthető mondatai is hozzájárulhattak a súlyos vereséghez – ez a rész ebből a szónoklatból most kimaradt.



Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan hiányolták, hogy a civileknek nincs pártja, így elkezdtük annak az építését is”.

Két év múlva, az EP-választáson a Civilek Pártja tervezne elindulni, az új párt hazája az Európai Néppárt lehet – derült ki Márki-Zay szavaiból.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató