2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Közel az oroszok a teljes Donyec-medence elfoglalásához

Az orosz csapatok állítólag közel állnak ahhoz, hogy elfoglalják a teljes Donyec-medencét.

Öt rakéta csapódott be a Lvivben vasárnap hajnalban – jelentette be a nyugat-ukrajnai város polgármestere Andrij Szadovij. Egyelőre nem tudni, hogy az oroszok milyen célpontokat lőttek. Korábban a támadók megsemmisítettek Lvivben egy hatalmas olajtározót.

Közben az orosz erők állítólag közel állnak ahhoz, hogy a Kelet-Ukrajnába vezényelt és a már ott lévő egységek részvételével létrehozzák azt a katonai erőt, amely képes lehet a térségben állomásozó ukrán főerők legyőzésére és a Donyec-medence teljes területének az elfoglalására. Ukrán források szerint a hét végén eddig a védők 12 orosz támadást vertek vissza, és megsemmisítettek tíz harckocsit, 15 páncélozott szállítójárművet, valamint öt orosz löveget.

Mariupolban, ahol a félmilliós várost védők ukránok elutasították a megadásra vonatkozó orosz ultimátumot, folytatódnak a harcok. A mintegy ezer ukrán katona az Azovsztal acélipari kombinát területére szorult vissza.

Az Azovi-tenger partján lévő város Ukrajna egyik legfontosabb kikötője és ha a település elesik, ez lesz az első jelentős város, amelyet elfoglalnak az orosz hadsereg katonái.

(Guardian)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató