2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Zelenszkij Harkiv ostromáról: Ez nem más, mint szándékos terror!

Az ukrán elnök szerint Oroszország a földdel akarja egyenlővé tenni Donyeck és Luhanszk megyéket.

Zelenszkij elnök vasárnap késő esti beszédében arról beszélt, hogy eddig 18-an haltak meg és több mint százan sebesültek meg az elmúlt négy napban az északkelet-ukrajnai Harkivban, ahol ismét intenzív az orosz offenzíva – számolt be a Sky News.

Az elnök azt mondta,

Oroszország folyamatosan támadja a várost: „ez nem más, mint szándékos terror”.

„Minden politikai késés engedély Oroszország számára”

Ukrajna elnöke szerint Oroszország a földdel akarja egyenlővé tenni az egykoron Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari központjának számító Donyeck és Luhanszk megyéket. „Szó szerint végezni akarnak a régióval, el akarják pusztítani a Donbaszt. Elpusztítani mindent, ami egykor dicsőséget adott ennek az ipari régiónak. Ahogy az orosz csapatok lerombolják Mariupolt, úgy akarnak még több várost és közösséget is végképp eltörölni Donyeck és Luhanszk megyében” – fejtette ki Zelenszkij.

Az elnök beszédében még több fegyvert kért Ukrajna számára. Mint mondta, „azoknak, akik rendelkeznek fegyverekkel és lőszerekkel, de késleltetik az ellátást, tudniuk kell, hogy rajtuk is múlik ennek a csatának a sorsa”. Azt is mondta, hogy „minden politikai késés engedély Oroszország számára” arra, hogy még több életet kioltson.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató