2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A 30-i oroszpárti tüntetés miatt tiltakoznak a Magyarországon élő ukránok

Az ukrán nagykövet tiltakozása után ismét rettegnek a 30-i oroszpárti tüntetés miatt.

A magyarországi ukrán önkormányzatok, valamint civil szervezetek is tiltakoznak az április 30-án 13 órára, a Hősök terére engedélyezett „Fejezzük ki szolidaritásunkat Oroszországgal” elnevezésű rendezvény miatt.

Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Világkongresszus vezetőségi tagja levelet írt a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, melyben azt írja, tiltakoznak, mert február 24-én Oroszország durva támadást intézett Ukrajna ellen, az ukránok pedig jogosan védekeznek, nem támadják az orosz városokat.

“Az oroszok által megszállt területeken az orosz katonák embertelen vérengzést hajtanak végre, mely ellen az egész világ tiltakozott a Bucsa városban feltárt tömegsírok láttán. A Hősök terére egy számunkra ismeretlen magánszemély hirdetett tüntetést, ezzel lejáratva Magyarországot, Budapestet és annak szép terét” – írják a levélben.

Hozzátették, az úgynevezett szolidaritás ellentétet szít és sérti a jóérzésű magyarokat és ukránokat egyaránt.

“Ez az úgynevezett szolidaritás az orosz agresszorral a magyar kormány politikáját is lejáratja, hiszen Magyarország is elítélte az oroszok által, Ukrajna ellen elkövetett agressziót. Továbbá az úgynevezett szolidaritást keresztülhúzza azt a hathatós humanitárius segítséget, amit a magyar nép és kormánya nyújtott és nyújt Ukrajnának és népének” – mondják.

Kérik a hatóságokat, hogy vonják vissza megmozdulás engedélyezését, mert “annak semmi köze a demokratikus jogok gyakorlásához”.

Az oroszpárti rendezvénnyel kapcsolatban Facebookon azt írják a szervezők, hogy elegük van a hazug médiából, az ukrán, az EU-s és az amerikai hazudozásból. Autós, motoros, gyalogos, rolleres, biciklis felvonulásra készülnek.

Mi pedig élőben fogjuk közvetíteni...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató