2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Iránytű Intézet: Donáth a legnépszerűbb ellenzéki politikus

A Iránytű Intézet felmérése szerint Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-képviselője a legnépszerűbb ellenzéki politikus. A hírre reagálva a Momentum Facebook-oldalán azt írta, hogy „meg kell újítani az ellenzéki politikát és új módszerekkel kell felvenni a kesztyűt a Fidesz rendszerével szemben”.

Egy felmérés szerint Donáth Anna a legnépszerűbb politikus – számolt be a "Magyar" Hang.

Az Iránytű Intézet április 8. és 13. között végzett kutatásából kiderült az is, hogy – nem meglepő módon – Orbán Viktor a legnépszerűbb pártelnök. Az ellenzéki térfélen viszont – éppenhogy csak megelőzve az alkalmatlan Kamu Gerit – a hazaáruló Momentum politikusa lett a "legkedveltebb".



A válaszadóknak ötös skálán kellett értékelniük, hogy mennyire látnák szívesen fontos politikai szerepben az adott politikust. A maximális, 5-ös érték jelentette azt, hogy nagyon szívesen látnák, az 1-es pedig azt, hogy egyáltalán nem látnák szívesen. Az ezek alapján kapott átlagpontokat százas skálára konvertálták, az így kapott értékeket pedig az adott politikust ismerők körében átlagolták.

A megoszlás a következőképp nézett ki:

Orbán Viktor 58
Donáth Anna 29
Karácsony Gergely 28
Jakab Péter 25
Toroczkai László 25
Dobrev Klára 25
Márki-Zay Péter 24
Gyurcsány Ferenc 13
  
Az Iránytű Intézet felmérésére reagálva a Momentum Facebook-oldalán azt írta:

A feladatunk egyértelmű: meg kell újítanunk az ellenzéki politikát és új módszerekkel kell felvenni a kesztyűt a Fidesz rendszerével szemben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató