2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Csekk Katka: Ukrajna és az ukrán emberek az egész európai civilizációt védik

Küllügyminisztert játszik a Momentum EP-képviselője. 

Ezt tutdta kiírni  a Facebookon:

„Az Európai Parlament Külügyi Bizottságának mai ülésén vendégünk volt a korábban elrabolt ukrán polgármester, Ivan Fedorov.

Melitopol vezetőjét az orosz erők a múlt hónapban rabolták el és tartották fogva több napon keresztül, megkínozták és csak egy fogolycsere során sikerült szabadulnia. Fedorov szombaton részt vett Ferenc pápa húsvéti miséjén a vatikáni Szent Péter-bazilikában, ma pedig az EP Külügyi Bizottságának ülésen szólalt fel.

Elmondta, hogy amikor elrabolták, azzal az hazugsággal akartak vádat emelni ellene, hogy náci szervezetekkel és csoportosulásokkal tart fenn kapcsolatokat, de ezek valótlan és aljas állítások. A polgármester büszkén mondta nekünk, hogy Melitopol és egész Ukrajna úgy döntött, hogy az európai útra lépnek, szabad, európai polgárokként tekintenek magukra. A városa sorsa azonban mára szinte megpecsételődött, sorra hagyják el az emberek Melitopolt, a város szinte kiürült – ezt teszi az orosz pusztítás és agresszió.

Hiszem és vallom, hogy Ukrajna és az ukrán emberek nemcsak saját országukat és városaikat védik, hanem az egész európai civilizációt is, így mindent meg kell tennünk, hogy véget vessünk Putyin háborújának.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató