2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szabó Tímea beállt önkéntesnek Iványi Gábor egyesületében

„Ahogy eddig is, ezután is fogok küzdeni!” – nyugtatott meg mindenkit a politikus.

A megválasztott óbudai képviselő Facebookon számolt be arról, hogy önkéntesnek állt az Ivány iGábor vezette Oltalom Karitatív Egyesületben.

„Hajléktalan embereknek és menekült családoknak fogok segíteni, terveim szerint újra ápolóként is”

– emelte ki a mérhetetlen Párbeszéd politikusa.

Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy „ajövőnek egy ilyen választás után a csönddel, az alázattal kell kezdődni. Kell idő arra, hogy kicsit befelé nézzen az ember, vegyen egy mély levegőt, és ne tegyen úgy, mintha egy ilyen trauma után elég lenne egyszerűen megrázni magunkat és továbbmenni.”

Kifejtette, hogy számára az a kérdés, hogy „az ellenzéket és – bizonyos tekintetben – az egész magyar társadalmat érintő mély megrázkódtatás után meg tudom-e másoknak mondani, merre van előre. Akit azt állitja, hogy ezt ma tudja, az ennél nagyobb ostobaságokra is képes.”

Elárulta, hogy régóta hiányzik neki „az a munka, ami nem csak politikusok között zajlik, nem egy-egy »vidéklátogatásban« merül ki.

Hiányzik a köldökzsinór a valósághoz, amitől talán a napi darálóban én is eltávolodtam”

– írta.

Bejegyzésében vallott arról is, hogy az ápolói munka segített neki abban, hogy jobban átlássa az egészségügy helyzetét. „Most visszamegyek ebbe a világba. Az ápolóként elvégzett munkám után a kormány már kitiltott a kórházakból, úgyhogy akkor máshova megyek: hajléktalan emberek és menekültek közé. De ott is fogok ápolói munkát végezni. Budapesten is, vidéken is” – jelentette ki.

Leszögezte továbbá, hogy „hosszú lesz az út a változásig. A következő években a munka nagy része nem a parlamentben zajlik majd, hanem azon kívül. Az emberek között a nagyvárosokban, a kistelepüléseken és a falvakban. Közösségekben.” 

Végül mindenkit megnyugtatott, hogy ott lesz a parlamentben is. Megígérte: „ahogy eddig is, ezután is fogok küzdeni! A Párbeszéd zöld-baloldali politikusaként és a parlament egyetlen női frakcióvezetőjeként ott is jelen leszek azért, hogy az Orbán és a Fidesz által felépített, végletekig igazságtalan világot egyszer valóban átalakítsuk úgy, hogy az mindenkinek biztonságos és egymással szolidáris otthona lehessen. Ennél kevesebbért nemigen érdemes küzdeni” – zárta posztját.

Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató