2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A 24.hu szerint visszatérhet a kormányba Navracsics Tibor

A lap információi alapján a politikus egy uniós fejlesztési tárca élén állhat majd.

A 24.hu új névvel egészítette ki a Népszava szerdai információit, melyek a kormányalakításra vonatkoztak. Ismert: az ötödik Orbán-kormány összetételéről eddig olyan hírek röppentek fel, hogy Kásler Miklós nyugdíjba vonul, visszatér Lázár János, újabb ciklust vállal Pintér Sándor, Szijjártó Péter, Gulyás Gergely és Varga Mihály.

Emellett – mint a 24.hu csütörtök reggeli cikkében írja – bekerülhet a kormányba Navracsics Tibor is, aki 2010 és 2014 között egyszer már viselt miniszteri tisztséget a közigazgatási és igazságügyi tárca, majd a külügy élén.

A lap úgy tudja, hogy Navracsics Tibor vezetésével olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Ez azt jelentené, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató