2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az IKEA vissza akar térni Oroszországba - közölte az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium

Az IKEA és az Inditex újra nyitná üzleteit Oroszországban - közölte az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium, amit a RIA Novosztyi szemlézett.

A svéd IKEA bútorgyártó és a spanyol Inditex, amely a Zara és a Bershka márkák tulajdonosa, vizsgálja a logisztika átalakításának lehetőségét annak érdekében, hogy visszatérjen az orosz piacra - mondta Viktor Jevtukov, az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium helyettes vezetője.

"Nagyon érdekes a szervezeti és müködési felépítésük. Az IKEA-t nehéz pótolni vagy helyettesíteni. Ugyanakkor a Megastore-okat a plázákban hagyták, és kettőnek az építését befejezik, azaz nem állították le az építési beruházásokat. Azt mondják, hogy fontos számukra, hogy fel tudják tölteni a választékmátrixot, ha megtalálják a lehetőségeket a szállításra az embargók ellenére/mellett, akkor már minden rendben lesz, meg lesz az eljárása, hogyan kell szállítani a termékeket, és kinyitunk. Annál is inkább, mivel az IKEA maga is befektetett és felépítette saját megacentrumait, ezért nyilvánvalóan nem hatékony lépés számukra, hogy nem nyitják meg azokat" - mondta Jevtukov az ONF "Nemzeti kérdés" című műsorában.

Az Inditex esetében, amelynek üzleti modellje a kollekció szezononként többszöri megújításán alapul, hasonló a helyzet - folytatta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium helyettes vezetője. "Azt mondják, hogy nem vagyunk képesek időben szállítani az árut, és nem helyes, hogy ugyanazt a készletet adjuk el. Most is azt mondják, hogy az orosz piac nagyon fontos számukra" - hangsúlyozta Jevtukov, megjegyezve, hogy csak az egyik moszkvai bevásárlóközpontban a Zara termékeinek eladása nagyobb volt, mint az európai termékeké.
 
Ezért akarnak természetesen visszatérni a mi piacunkra. De ha nem jönnek vissza, az csak egy plusz, mert jó lehetőségek nyílnak meg a termelőink előtt" - jegyezte meg Jevtukhov.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató