2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy Orbán Viktor halálától és koleszterinszintjétől várja a fordulatot

El vagy – mások szerint – le kell menni vidékre, és nemcsak a választás előtti hetekben-hónapokban, hanem állandó jelenlétre van szükség. A politika iránt fogékonyabb olvasóink valószínűleg már pontosan tudják, hol hangozhattak el a fenti gondolatok. A TASZ szervezésében ellenzéki politikusok beszélgettek szerda este a CEU Nádor utcai épületében arról, hogy milyen lehetőségeik és feladataik vannak a parlamentben a Fidesz negyedik kétharmados választási győzelme után.

Alternatív parlament az ózdi kultúrházban

Hadházy Ákos szerint például erkölcsösebb lenne, ha egyszerűen nem is vennék át a mandátumot, de ahogy azt már korábban is írtuk, abban konszenzus van az ellenzéki pártok és képviselőik között, hogy nem bojkottálják a következő Országgyűlést, mint a szerb ellenzék tette az előző ciklusban.

Abban azonban már koránt sincs teljes egyetértés, hogy be is kell-e járni a parlamentbe. Hadházy szerint nem szabad díszellenzékként asszisztálni a fideszes törvényhozáshoz. Hosszú érveléseivel alaposan felbosszantotta a mellette ülő jobbikos Brenner Kolomant, aki hol az óráját nézte, miközben a Momentum zuglói képviselője beszélt, hol a TASZ moderátora felé jelezte felháborodottságát, majd egyszer csak felállt, és elhagyta a termet.

Hadházy többek között arról beszélt, hogy interpellálgatás és többórás parlamenti viták helyett el kell menni vidékre, és

„azokat a felszólalásokat, amit megtehetünk (…) a hűtött-fűtött, aranyozott gyönyörű Parlamentben, ezeket meg lehet ott is tenni”.

Állítása szerint korábban felmerült a pártok között, hogy például menjenek el az ózdi kultúrházba, és tartsanak ott egy alternatív parlamenti ülést valódi vitával. Volt azonban egy meg nem nevezett párt, aki ezt többször is leszavazta, mert Hadházy szerint fontosabb volt számukra, hogy képviselőik a parlamentben tudjanak szónokolni.

Hadházy beszédéről egy durva részlet is előkerült, amit Deák Dániel osztott meg

Felháborító: Hadházy Ákos egy CEU-n, a TASZ szervezésében tartott rendezvényen félreérthetetlen módon Orbán Viktor halálától vagy legalábbis megbetegedésétől várt fordulatot a kudarcos ellenzéki politikában. Mint kétszer is fogalmazott: „ha a koleszterin nem oldja meg a problémát” (…) „várunk a koleszterinre”.

Megdöbbentő, hogy a jelen lévő Jámbor András, Szabó Tímea, Dr. Brenner Koloman és Gurmai Zita nem határolódott el ezektől a vállalhatatlan kijelentésektől!

Hadházy Ákosnak nincsen helye a közéletben!- írta Deák és csatolta a videót.

A Momentum politikusa állította: ez a parlament már nem valódi parlament, miután lenullázták a képviselők jogköreit, nem léphetnek be szabadon közintézményekbe (MTVA), és nem kapnak válaszokat az állami intézményeknek küldött kérdéseikre.

„Ha az építésügyet Veszprémben megkérdezem Rogán Cecília engedély nélküli építkezéséről, akkor azt válaszolják, hogy a járványüggyel annyira el vannak foglalva, hogy a választás előtt már nem válaszolnak”

– mondott egy konkrét példát is.

Hadházy szerint nem szabad részt venni a parlament nyitóülésén (a Momentum bojkottálja is), és nem szabad pozíciókat, bizottsági helyeket vállalni, mert az nem tisztességes azokkal a civilekkel és aktivistákkal szemben, akik támogatták őket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató