2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Parlamenti vizsgálat indul Boris Johnson bulijának ügyében

Parlamenti vizsgálat indul annak megállapítására, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök félrevezette-e a képviselőket a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt zárlatok idején tartott, a rendőrség által törvénysértőnek minősített összejövetelek ügyében. Az eljárást a legnagyobb ellenzéki frakció, a Munkáspárt kezdeményezte.



A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett vizsgálat megindítását a kormányzó Konzervatív Párt frakciójából a többórás csütörtöki vita után senki nem ellenezte, így az indítványt a londoni alsóház formális szavazás nélkül elfogadta.

Ez azt jelenti, hogy az alsóház illetékes bizottsága a Downing Street-i partik ügyében jelenleg is folyó rendőrségi vizsgálat lezárulta után kivizsgálhatja, hogy Johnson félrevezette-e a parlamentet az ezekről az összejövetelekről tett korábbi nyilatkozataival. A brit kormány által érvényben tartott magatartási szabályok egyértelműen elvárják minden olyan kormánytag lemondását, akiről bebizonyosodik, hogy tudatosan félrevezette a parlamentet.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató