2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rátámadtak egy őrre a tiszalöki börtönben

Jogerősen három év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt az asszonyt, aki fogvatartottként az egyik börtönőrre támadt a tiszalöki börtönben.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a másodfokú tanács helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amelyben vádlottat - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találták bűnösnek.

Az ítéleti tényállás szerint a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben jelenleg is fegyházbüntetését töltő vádlott 2021. január 19-én konfliktusba keveredett zárkatársával. Az emiatt a cellába belépő körletfelügyelőt a nő az általa korábban kettétört fém felmosónyéllel többször megütötte. A vádlottat a többi fogvatartott nyomta földre, majd kicsavarták a kezéből a felmosónyelet. A körletfelügyelő könnyebben megsérült.

Az elsőfokú határozat ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, a törvényszék azonban helybenhagyta a korábbi ítéletet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató