2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A 444 szerint az orosz és a fideszes propaganda miatt nem akarnak fegyvert szállítani a magyarok

A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság, számol be a Soros-blog egy felmérésről.

Mit gondol a világ az orosz-ukrán háború néhány alapkérdéséről? Erre keresett választ az Ipsos közvélemény-kutatása, amelynek keretében a világ 27 országában kérdeztek meg 500-1000 helyi lakost – számol be róla a 444.hu.

A magyarok ki akarnak maradni az orosz-ukrán háborúból

A portál írása kiemeli, hogy a magyarok elsöprő háromnegyede támogatja, hogy befogadjuk a háború elől menekülőket, ami majdnem pontosan megfelel a világátlagnak. Bár a világon mindenütt azt gondolja a túlnyomó többség – 72 százalék –, hogy az országának katonai értelemben ki kell maradnia a konfliktusból, ez az arány nálunk ennél is sokkal magasabb.

A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság.

A portál szerzője, Szily László szerint ez az orosz és a fideszes propaganda miatt van így.



Azzal az általános jellegű kijelentéssel, hogy „A hazámnak támogatnia kell bármilyen független országot, ha azt megtámadja egy másik”, az összes megkérdezett 70 százaléka értett egyet, ebben minimális volt az ingadozás a különböző országok között. Kivéve egy négyes csoportot, amelynek a tagjai sokkal kevésbé szolidárisak, mint szinte mindenki más a világon.

A magyar megkérdezetteknek ugyanis csak 53 százaléka értett egyet ezzel, ami a második legbarátságtalanabb hozzáállás az egész világon. A magyar népesség az egyik legkevésbé együttérző az ukránokkal az egész világon – írja Szily.

Van még két kategória, amelyben majdnem világelsők vagyunk

Nálunk gondolják majdnem a legkevesebben az egész világon, hogy egy független ország védelmében megéri többet fizetni a benzinért és a gázért.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató