2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Trump: Kína már nem tisztel minket, Irán már nem fél tőlünk

A floridai Heritage Foundation szónoki emelvényére lépve Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy az ország jelenlegi vezetése nem vált ki sem tiszteletet, sem áhítatot a világban, ezért az egész világ a történelem a legveszélyesebb választóvonalán áll.

„Amerika sötét időket és nehéz történelmi időszakot él át. Úgy gondolom, hogy ez az időszak a legveszélyesebb országunk számára, a világ még soha nem volt ilyen veszélyben”

– mondta Trump, majd így folytatta:



„A fegyverek olyan fejlettségi szinten állnak, mint korábban soha. Nekünk megvan, de másoknak is! És ehhez hasonló még soha nem történt.”

A Fehér Ház volt vezetője megjegyezte, hogy az Egyesült Államok elvesztette korábbi státuszát a világ színpadán, és sok minden, ami a világban történik, ennek a következménye.

„Kína már nem tisztel minket, Irán már nem fél tőlünk. Oroszország szörnyű különleges hadművelete pedig éppen azt mutatta meg, hogy mennyire gyengének tartják vezetőinket” – mondta Trump, aki láthatóan rájött, hogy az Egyesült Államok alaposan belealudt abba az időszakba, amikor úgy tudta, egyedüli szuperhatalom a világban…

Trump tehát azt mondja, hogy sok mai történés annak a következménye, hogy az Egyesült Államok katonai téren elvesztette vezető pozícióját, de legalábbis mások felzárkóztak mellé, így ma már egyes országok, akiket eddig kordában tudott tartani Washington, ma már önálló politikával, és védelmi elképzelésekkel lépnek fel a világban – és Amerika láthatóan nem nagyon tud ezekkel mit kezdeni.

Az egy igen komoly kérdés, hogy mikor és kik engedték el a gyeplőt, de az biztosnak tűnik, hogy az erősen központosított, nem versengő, hanem egymást támogató orosz és kínai hadiipari stratégia hatékonyabbnak tűnik, mint a magáncégeknek egyre nagyobb teret adó, versenyeztető amerikai modell.

(Itthonrolhaza.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató