2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Levetetné az ülésteremből a keresztet a baloldal Milánóban

A baloldali párt a feszület helyére a köztársasági elnök képét tetetné ki Milánóban.

Húsvét után újra kiújult a feszület körüli háború Milánó hetes számú önkormányzatában, ahol a Demokrata Párti (PD) önkormányzati tanácsos, Laura Fabbri aláírt egy indítványt, amely arra kéri a baloldali többségű tanácsot, hogy távolítsa el a feszületet a tanácsteremből, és helyezze vissza a köztársasági elnök arcképét a terem közepére.

 A demokrata tanácsos a Legfelsőbb Bíróság döntéseire hivatkozik, és azzal érvel, hogy a terem a politika és a demokrácia gyakorlására kijelölt hely, ahol garantálni kell a semlegességet és a felekezetmentességet.

 Az indítványról április 28-án szavaznak majd.

 A jobbközép pártok tiltakoztak a tervezet ellen, és nemmel fognak szavazni a javaslatra.

 A baloldal szeretné eltörölni kultúránk és civilizációnk szimbólumait. Annak ellenére, hogy az önkormányzatnak ennél sokkal súlyosabb problémákkal kellene foglalkoznia. Ott vannak a roma karavánok, migráns gyerekekből álló bandák, a bevándorlók által elfoglalt házak, és mit tesz a Demokrata Párt? Közvetlenül húsvét után kérvényezik a feszület eltávolítását a világi állam nevében – mondta az Olasz Testvérek (FdI) helyi önkormányzati képviselője, Antonio Salinari.

Francesco Giani, a Liga (Lega) tanácsosa is tiltakozott a tervezet ellen.

 Botrányos, hogy a Demokrata Pártnak a feszület eltávolítása a prioritás, miközben biztonsági és szolgáltatási problémákat lehet tapasztalni, amiket viszont nem akarnak orvosolni. A baloldal a szekularizmus nevében egy abszurd vitát indított. Ez egy indokolatlan támadás hazánk identitása és értékei ellen. Egy centit sem fogunk hátrálni az ülésteremben – szögezte le.

 Az esettel kapcsolatban Matteo Salvini is tweetelt. A jobboldali politikus az alábbi szavakkal kommentálta a hírt:

ez a Demokrata Párt legfőbb prioritása.

 

 A feszület visszahelyezését egyébként 2017. március 27-én, az akkor jobbközép által kormányzott tanács kérvényezte, tekintettel arra, hogy a kereszt az ország identitásának jelképe.

 

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató