2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A magyar parlament felrobbantásával fenyegetőzött egy nő, letartóztatták

Letartóztatták azt a 40 éves bátonyterenyei nőt, aki korábban a magyar parlament felrobbantásával fenyegetőzött – közölte az ügyészség.

A Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítványra tartoztatták le a nőt, aki

2021 DECEMBERE ÓTA NÉGYSZER FENYEGETŐZÖTT A SEGÉLYHÍVÓ VONALON AZZAL, HOGY FELROBBANTJA A PARLAMENTET VAGY MÁS ÉPÜLETEKET.

A nő először december 4-én telefont be a a 112-es segélyhívón, ahol először a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták be. Ekkor a nő azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Segélyhívó Központot.

Ugyanazon a napon, valamivel később ismét telefonált, és akkor már azt mondta, hogy a parlamentet robbantja fel. December 11-én aztán ismét magához ragadta a kagylót, akkor megint az Országház, valamint azon kívül a Szombathelyi Rendőrkapitányság felrobbantásával is fenyegetőzött. 

A negyedik alkalomra már múlt hét pénteken, április 22-én került sor. Akkor a nő hajnalban intézett hívást és megint a parlament felrobbantásával fenyegetőzött. Ekkor az épületet átvizsgálták a hatóságok és fokozott  beléptetési rendet vezettek be, de nem találtak bombát. Ennek az esetnek viszont már komolyabb következménye is lett:

A NŐT AKKOR ŐRIZETBE VETTÉK.

Az ügyészség szerint a korábbi esetek után is kihallgatták már gyanúsítottként, de mivel ez sem tántorította vissza az újabb fenyegetésektől, így most már az őrizetbe vétel mellett döntöttek. 

Hétfőn pedig a Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – indítványt tett a gyanúsított letartóztatására is, amelyet a Salgótarjáni Járásbíróság el is rendelt egy hónapra – írta az ügyészség.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató