2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Twitter várhatóan elfogadja Elon Musk legvégső, 43 milliárd dolláros ajánlatát

A Twitter hétfőn várhatóan bejelenti a részvényeseinek az igazgatóság döntését a közösségi médiacég eladásáról, írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Reuters.

A hírügynökség szerint a vállalat várhatóan elfogadja Elon Musk amerikai milliárdos vállalkozó legutolsó ajánlatát, és részvényenkénti 54,20 dolláros (kb 19 ezer forintos), vagyis összesen 43 milliárd dolláros áron kerülhet a Tesla alapítójának tulajdonába. A Reuters forrásai szerint viszont az üzlet akár az utolsó pillanatban is meghiúsulhat. A hírt sem a Twitter, sem Elon Musk nem kommentálta.

A The Wall Street Journal (WSJ) úgy tudja, hogy Elon Musk és a Twitter vezetői vasárnap megbeszélést folytattak, és több területen máris sikerült előrehaladást elérni. Elon Musk korábban egy 46,5 milliárd dolláros ajánlatot is tett, ez 3,5 milliárd dollárral magasabb, mint az előző ajánlata – írja a Reuters. Ez az összeg magyar pénznemre átszámolva kb. 15 ezer milliárd forintot tesz ki, ami a magyar államháztartás 2022-es kiadási főösszegének közel a fele.

Ahogyan korábban megírtuk, Musk április 14-én bejelentette: részvényenként 54 dollár 20 centért, vagyis 43 milliárd dollárért megvenné a Twittert. Akkor még nem lehetett eldönteni, hogy a milliárdos mennyire gondolja komolyan az ajánlatot. Szerinte a Twitternek amellett, hogy magáncéggé kellene alakulnia, csökkentenie kellene a moderációt, nyílt forráskódú algoritmust kéne használnia, és lehetővé kellene tennie a tweetek módosítását. A Twitter igazgatótanácsa akkor sem fogadta kitörő lelkesedéssel az üzletember ajánlatát, úgy fogalmaztak: „kéretlen, nem kötelező erejű ajánlatról van szó”.

Musk már így is a Twitter egyik tulajdonosa, 9,1 százalékos részesedését még április 4-én szerezte meg. A világ leggazdagabb emberének becslések szerint 219 milliárd dolláros vagyona van, de ebbe még nincs benne az áprilisban megszerzett Twitter részesedése.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató