2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az amerikaiak többsége nem akarja, hogy Joe Biden 2024-ben újra induljon a választáson

Egy friss hétfői Harvard CAPS-Harris közvélemény-kutatás eredménye szerint az amerikai szavazók csak 37 százaléka szeretné azt, hogy Joe Biden újra induljon az elnöki posztért 2024-ben és 68 százalékuk szerint már túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen. 

A pártok szerinti eloszlásban a demokrata szavazók 66 %-a, a republikánusok 14%-a és a független szavazók 27 százaléka egyetértett azzal, hogy Bidennek újráznia kellene. Joe Biden általános népszerűségi mutatója jelenleg mindössze 33 százalék a felmérés szerint. Ha a 2024-es demokrata előválasztást ma tartanák, akkor mindössze 37 százalékuk szavazna Bidenre, Donald Trum pedig 58 százalékot szerezne egy ma esedékes előválasztáson.

Egy fej-fej melletti szavazáson Trump legyőzné Bident. A szavazók 47 százaléka Trumpot választaná, míg Bidenre csak 43 százalék szavazna. Az összes eddigi elnökválasztási felmérés szerint Biden elvesztené a választást Trumppal szemben. Egy másik április felmérés legalább 5 százalékos előnyt mért Trump számára.


 
BIDEN MENTÁLIS PROBLÉMÁJA A FŐ GOND

A választók szerint Joe Biden mentális állapota aggasztó, nem tudja ellátni a feladatát. Emiatt pedig a megkérdezettek 58 százalékának vannak kétségei a jelenlegi elnök mentális képességeivel kapcsolatban, 68 százalékuk szerint pedig már túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen.

A családja körüli korrupciós ügy sem hoz a konyhára. A megkérdezettek 58 százaléka szerint Joe Bidennek szerepe volt fia korrupciógyanús ügyleteiben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató