2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Három magyar kerékpáros indul a Giro d’Italián

A hírt szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül Szilasi László sportszakmai vezető jelentette be.

Valter Attila (Groupama–FDJ) és Peák Barnabás (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) mellett egy Eolo–Kometa-versenyző áll majd rajthoz a május 6-án induló országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik. Korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette hazánkat.

A harmadik magyar induló Fetter Erik lesz majd, de hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban majd az elkövetkezendő napokban várható.

Az első magyarországi szakasz egy 195 kilométer hosszú etap lesz majd. A mezőny Budapestről indul, Székesfehérvár és Esztergom érintésével Visegrádon lesz a befutó.

A második etap (május 7.) lesz az időfutam, egy 9,2 kilométeres etap Budapesten belül, majd a harmadik szakasz (május 8.) Kaposvárról indul, a célállomás pedig Balatonfüred. A versenyzők érintik Nagykanizsát, Badacsonyt és Tihanyt is.

A három magyarországi szakasz után szünnap következik majd, utána Szicíliában folytatódik a verseny, amely május 29-én ér véget. A 2022-es lesz a 105. Giro d’Italia, összességében pedig a 14. alkalommal nem Olaszországban rajtol a mezőny.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató