2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

2010. és 2020. között 27%-kal nőtt a gyermekvállalási kedv Magyarországon

Rétvári Bence bejegyzése a Facebookon

Ez a legnagyobb növekedés az EU-ban.

„2010. és 2020. között 27%-kal nőtt a termékenységi ráta (gyermekvállalási kedv) Magyarországon az Eurostat szerint. Ez a legnagyobb növekedés az EU-ban. A 2. helyen álló Lettország 14%-kal növekedett. A legjobban Finnországban (-27%), Írországban (-20%), Máltán (-17%) csökkent. Az EU-ban a gyermekvállalási ráta csökkenés átlagosan 4%. A 27 tagállam közül mindössze 8-ban nőtt a termékenységi ráta 10 év alatt.

Magyarország következetesen nem a bevándorlást, hanem a gyermekvállalást segíti, és ez látható is az elmúlt évtized számaiban. Ha egy ország vezetése hisz a polgáraiban, és hathatósan tesz azért, hogy lebontsa a gyermekvállalás előtt álló akadályokat, akkor az érezhetően tudja növelni a gyermekvállalási kedvet. Ha egy kormány viszont a bevándorlás szervezésére fordítja az erőforrásait, akkor a gyermekvállalási kedv csökken, az illegális migráció viszont felpörög.

A kormányok értékválasztása nagy mértékben tudja befolyásolni a folyamatokat, akár trendfordulót is hozhat, ezért nem mindegy, hogy a kormányok milyen politikát folytatnak. Itt nem olyan »korjelenségek« vannak, amik kapcsán nem lehet mit tenni. Igenis lehet tenni, és érdemes is, csak akarni kell, és kell elszántság a családbarát politika széleskörű végrehajtásához. A mi álláspontunk szerint Európa jövője az európai családokban van, ezért a családokat kell támogatni, és a nem a külső határok megnyitásával az illegális bevándorlást ösztönözni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató