2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Portálunk ma sem hazudott, mi számolunk be a leghitelesebben az orosz-ukrán konfliktusról

Ma ismét sokan nekünk estek, hogy hazudozunk.

Az történt, hogy 13 óra után ezen cikkünkön háborgott sok ukránzászlós:

 

Kaptunk ismét kemény leveleket a fenti cikkünk miatt, hogy orosz propagandát tolunk. Erre itt van 18 óra, tehát eltelt a cikkünk közzététele után bő 4 óra és kezd ébredezni a magyarországi média. Ugyanis a hír annyira kamu, hogy a Gazprom a hasát fogja a nevetéstől, miközben az alábbiakat teszik közzé a közleményükben:

Gazprom: Lengyelország Németországtól veszi az orosz gázt

A Gazprom vitatja varsói politikusoknak azt az állítását, hogy az országnak nincs szüksége orosz gázra, ugyanis az energiahordozót most Németországból kapja Lengyelország – közölte újságírókkal Szergej Kuprijanov, az orosz állami gázipari konszern szóvivője.

„Lengyelország a héten elutasította, hogy az új eljárás szerint rubelben fizessen az Oroszországból érkező gázszállításokért. 

Ünnepélyesen bejelentették, hogy az orosz gázra már nincs szükségük, és nem fogják megvenni. De valójában nem így van 

– állította Kuprijanov. „A közvetlen szállítások felfüggesztése után Lengyelország orosz gázt vásárolt. Most azonban Németországtól, ahonnan a Jamal-Európa gázvezetéken keresztül Lengyelországba érkezik vissza ellenirányban. Az ellenirányú gáz mennyisége – körülbelül napi 30 millió köbméter – szinte pontosan megfelel a Gazprommal kötött szerződésben szereplő, az előző napokban exportált gázigénynek” – tette hozzá a Gazprom szóvivője.    

A Gazprom szerdán leállította a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG vállalatnak, mivel egyik sem nem fizetett rubelben a megállapított határidőn belül. Az orosz szövetségi vámszolgálat szerint a Lengyelországba irányuló orosz gázszállítások tavaly 9,4 százalékkal, 10,58 milliárd köbméterre emelkedtek, a Bulgáriába irányulók pedig megduplázódtak, és 3,15 milliárd köbmétert tettek ki. Lengyelország évente mintegy 20 milliárd köbméter gázt használ fel. Varsó közölte: megtalálta a módját annak, hogy ne használjon többé orosz földgázt, mivel cseppfolyósított földgázt vásárol az Egyesült Államokból és Katarból, valamint Norvégiából is importál majd.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató