2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy tombol, mert az ellenzéki pártok bemennek a parlamentbe

Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás miért fontos szimbolikus cselekedet.

„Sajnos az LMP után az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az elcsalt választás után megalakuló »parlament« nyitó ülésén. Ez azután még szomorúbb, hogy a héten először Kocsis Máté, aztán Hollik István zsarolta az ellenzéket azért, hogy mindenki legyen ott. Kocsis azt sejtette, hogy aki nem megy el, annak Kövér László majd később sem engedi meg, vagy csak sokkal később engedi meg, hogy letegye az esküt (és felvegye a fizetést). Ez amúgy teljesen nonszensz blöff. Hollik István pedig azzal fenyegetőzött, hogy csak az kaphat bizottsági tisztséget, aki részt vesz az alakuló ülésen.

Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás miért fontos szimbolikus cselekedet: az alakuló ülésen kétszer is szavaz a parlament – vita nélkül – arról, hogy a választáson minden a legnagyobb rendben volt. És tegyük azt is tisztába: természetesen önmagában a nyitó ülésről való távolmaradás sovány gesztus lenne ahhoz, hogy a TETTEINKKEL is megígérjük, nem leszünk díszellenzék. Ehhez az is kell, hogy a milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat ne vegyék fel a képviselők és csak a legfontosabb alkalmakkor szólaljanak meg a parlamentben (az interpellációk nem azok, azok csak az ellenzéki kontroll LÁTSZATÁT tartják fent)

Ezek a zsarolások amúgy jól mutatják, hogy a Fideszt mennyire zavarja, ha lesznek képviselők, akik nem játsszák el nekik a demokráciát.”- írta Hadházy a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató