2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kamu Geri egymilliárd forintból tenné klímasemlegessé Budapestet

Karácsony Gergely közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Európai Bizottság kiemelten és közvetlenül fogja támogatni a fővárosi önkormányzatot. A főpolgármester ebből a pénzből “klímasemlegessé” tenné Budapestet. Tehát újabb bicikliutakra és dugóban füstölgő autósorokra számíthatunk.



Az Európai Bizottság száz európai várost választott ki az általa indított klímasemleges és okos városok programjába, amelybe három magyar város került be: Miskolc, Pécs és Budapest. A misszió lényege, hogy kísérleti és innovációs központokká tegyék ezeket a városokat, amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti, hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az Európai Unióban. A főpolgármester úgy fogalmazott, az összességében 360 millió euróból megvalósuló program nem felülről irányított, nem “Brüsszelből” fogják megmondani, hogy mit csináljanak Budapesten a klímasemlegesség elérése érdekében. Karácsony Gergely közölte, ki kell dolgozniuk egy klímavárosi szerződést, amelynek az összes városi ágazatra lebontva tartalmaznia kell egy átfogó koncepciót az éghajlat-semlegesség elérésére.

Ezzel Miskolc és Pécs mellett Budapest, Magyarország fővárosa egy óriási lehetőséget kapott, amellyel élnünk kell. Mi mindent meg is fogunk tenni, de kérjük a magyar kormány támogatását, együttműködését is, mert csak közösen sikerülhet

– zárta bejegyzését a főpolgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató