2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump bejelentette a visszatérését a saját közösségi oldalán

A volt amerikai elnök saját, Truth Social nevű közösségi oldalához csatlakozott csütörtökön.

Donald Trump csütörtökön csatlakozott saját Truth Social nevű közösségi oldalához – írja a Fox News. Az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke egy év óta most posztolt először a közösségi médiában.

VISSZATÉRTEM! #COVFEFE

– írta Trump a Truth Social oldalon csütörtök délután egy fotó kíséretében, amelyen a floridai Palm Beachen lévő birtoka előtt látható.

A covfefe a volt amerikai elnök egyik Twitter-üzenetének elírt, értelmetlen szava, amely számos internetes mémnek és egyéb viccnek lett az alapja. 

„Despite the constant negative press covfefe” – írta ki Trump 2017. május 30-án Twitter-oldalára. A szöveg értelmes szavainak magyar jelentése: annak ellenére, hogy a sajtó állandóan negatív színben. A feltételezések szerint a covfefe szó a coverage, magyarul tudósítás szó lett volna. 

Trump az élesítés után öt órával törölte a posztot, addigra azonban százezernél is többen osztották meg. 

Trump hétfőn a Fox Newsnak azt mondta, nem fog visszatérni a Twitterre, annak ellenére sem, hogy a paltform új tulajdonosa, Elon Musk visszaállítja a fiókját. Azt mondta, inkább a saját – eddig rendkívül népszerű – Truth Social nevű közösségi oldalát fogja használni.

Nem megyek a Twitterre, maradok a Truthon

– közölte a korábbi elnök, aki egyébként jó embernek nevezte Elon Muskot.

Trumpot a 2021. január 6-i capitoliumi zavargást követően véglegesen kitiltották a Twitterről, a Facebookról, az Instagramról és a Snapchatről. A Twitter több, az erőszakos tüntetésekkel kapcsolatos tweetjét is uszítónak minősítette.

A volt elnök szerint azóta

a Twitter nagyon unalmassá vált, mert a konzervatívokat vagy kidobták onnan, vagy önként hagyták el a platformot.


Trump azt is elmondta, hogy bár a Truth elsősorban neki és a támogatóinak készült, bárkit szívesen látnak.

A Trump Media & Technology Group (TMTG) közösségimédia-platformja, a Truth Social hivatalosan márciusban indult el, és a volt kaliforniai képviselő, Devin Nunes a cég vezérigazgatója. 

(Vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató