2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csekk Katalin: Oroszország fizesse Ukrajna újjáépítését!

Cseh Katalin mindenhez is ért. Itt a javaslata.

Ezt írja a korrupt momentumos.

„Ukrajna újjáépítésének költségeit már most több mint 600 milliárd dollárra becsülik Putyin agresszív háborúja miatt. Ezt a számlát az orosz elnöknek kell fizetnie! Európai frakciónk, a Megújuló Európa legutóbbi brüsszeli frakcióülésén ott volt Belgium miniszterelnöke, Alexander De Croo is, vele is beszéltünk Ukrajna újjáépítéséről, ő is egyetértett velem abban, hogy az újjáépítés költségeit a pusztító és embertelen háborút elindító agresszornak, az orosz elnöknek kell állnia.

A putyini jegybank devizatartaléka nagyjából 610 milliárd dollár volt az év elején az intézmény közlése szerint, ennek a pénznek nagyjából a 80 százaléka külföldön van, azt pedig az orosz hatóságok már korábban is elismerték, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt elrendelt külföldi szankciók következtében Oroszország összes tartalékának mintegy felét befagyasztották.

Ahogy a héten a Republikon Intézet konferenciáján is elmondtam, ezeket a pénzeket Ukrajna újjáépítésére kell fordítanunk! Ehhez természetesen szilárd és megingathatatlan jogi alapokat kell teremteni, amit bíróságnak kell jóváhagynia. Ez azonban már egy következő feladat, az első az, hogy a politikai elhatározást és döntést minél hamarabb meg kell hoznunk: a háborús agresszor Putyin fizesse Ukrajna talpraállását!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató