2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ujhelyi: legyen az MSZP új neve az Esély

Nevezzük át a pártot „Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége” névre!

„VASÁRNAPI NYÍLT LEVÉL

Május 1: esélyt kell adnunk a közös hazának!

Amióta bemutattam a szociáldemokrata közösségünk teljes újjászületését szorgalmazó, radikális és mély átalakulást végrehajtani akaró elképzelésemet, megszámlálhatatlanul sok telefonhívást, emailt, ismerősöktől és ismeretlenektől érkező üzenetet kaptam.

A szükséges és javító kritika mellett elsöprő többségük egyetértő volt, a sorokból pedig gyakran jól kiolvashatóvá vált az a terhet elengedő és felszabadító érzet, amelynek lényege ez volt: »de jó, hogy valaki végre ki meri mondani, ezt így nem lehet tovább csinálni«. Rendkívül inspiráló és erőt adó az a támogatás, amelyet érzek az »esélyteremtő« program alapvetései mögött, amelynek részleteit nyilván közösen kell kidolgoznunk, közösen kell elfogadnunk, mert csak közösen tudjuk sikerre vinni.

Nincs semmi kőbe vésve, de határozottan hiszek abban, hogy teljes újjászületésre van szükség ahhoz, hogy az MSZP-nek ne csak múltja, de jövője is legyen – ezért javaslom, hogy a mély tartalmi és szerkezeti átalakulás végén nevezzük át a pártot »Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége« névre, a megfelelő külső megújulással együtt.”- írta Ujhelyi a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató