2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A NOB-alelnök szerint Magyarországnak meg kellene céloznia az olimpiarendezést

Juan Antonio Samaranch szerint kevés olyan ország van az öreg kontinensen, amely alkalmasabb lenne az olimpia megrendezésére, mint Magyarország.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy Budapest olimpiát rendezzen – véli Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Öttusaszövetség első alelnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke, aki a hétvégi öttusa-világkupa alkalmából Budapestre látogatott.

Samaranch – akinek édesapja 1980 és 2001 között a NOB elnöke volt – úgy véli, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság felfelé ívelő görbén halad, ami abból is látható, hogy nagyon sok új sportlétesítmény épül Magyarországon. „Kevés olyan ország van, ahol ennyire lelkiismeretesen viselik az olimpiai mozgalom gondját. Most már egyetlen dolog van csak hátra: célozzák meg az olimpiai rendezést. Önökben megvan ehhez a szenvedély, a tapasztalat, a megfelelő sportdiplomácia, és a kormányzás is sportvezérelt – kevés olyan ország van az öreg kontinensen, amely alkalmasabb lenne az olimpia megrendezésére, mint Magyarország” – nyilatkozta a MOB honlapjának.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató