2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Nem a Mi hazánk kapta a nemzetbiztonsági bizottság vezetését

Novák Előd is szeretett volna elnök lenni az egyik legfontosabb, és mindig ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottságában, de Kövér László javaslatára a jobbikos Sas Zoltán (képünkön) választották meg helyette.

Meghiúsultak a Mi Hazánk politikusának, Novák Elődnek a vágyai, aki az Országgyűlés egyik legfontosabb bizottságának, a nemzetbiztonsági bizottságnak az elnöki posztját szerette volna megkapni. Ennek a testületnek az elnöki pozícióját mindig ellenzéki politikus tölti be, korábban az elnök az MSZP-s Molnár Zsolt volt, aztán a most véget ért ciklus végéig a jobbikos Stummer János vezette a bizottságot.

A bizottsági alelnökökről és elnökökről szóló szavazáson konszenzus híján Kövér László házelnök tett javaslatot az összes bizottság elnöki posztjára, a nemzetbiztonságinak az élére pedig nem Novák Elődöt, hanem a jobbikos Sas Zoltánt javasolta, akit az Országgyűlés többsége meg is választott. Az egyik – és eddig egyedüliként megválasztott – alelnök a fideszes Halász János lett. Arra Kövér is utalt, hogy a még le nem folytatott nemzetbiztonsági ellenőrzés után töltik fel a többi helyet, a többi alelnöknek és a tagoknak is át kell ezen még esniük, de Novák elnök már biztos nem lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató