2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Zelenszkij felszólította Görögországot és Törökországot, hogy ne fogadjanak orosz turistákat

Volodimir Zelenszkij elnök kettős mércének tartja, hogy Törökország új javaslatokat készít az orosz turizmusra miközben támogatja Ukrajnát - írja az Ukrinform.net.

Sok pénz érkezik a görög költségvetésbe a turizmusból. Az orosz turizmus pedig hosszú-hosszú éveken keresztül rengeteg pénzt hoz Görögországba - mondta a komikus majd így folytatta:

"Őszinte leszek önökkel. Minket Törökország és Görögország is támogat. De mind Törökországgal, mind Görögországgal vannak problémáink. Ilyen az élet, és minden államnak megvannak a saját érdekei... Az orosz turizmus évek óta sok pénzt hoz Görögországnak. Úgy gondoljuk, hogy ők [az oroszok] a vérünkön keresik a pénzt, és aztán viszik magukkal. Ugyanez a helyzet Törökországban is, Törökország közvetítőként lép fel, és fontos lépésekkel támogatja Ukrajnát. Másrészt azt látjuk, hogy Törökország több turisztikai útvonalat készít elő kifejezetten az oroszok számára" - mondta Zelenszkij az EPT News nevű görög lapnak adott interjújában.

Szerinte ezeket a kérdéseket fel kell vetni a baráti kapcsolatok érdekében. Az elnök megjegyezte, hogy ilyen politikát nem lehet folytatni, mert az kettős mércét feltételez.

"Ez nem teljesen tisztességes, ezért felhívom Törökország figyelmét az ilyen folyamatokra. Választani kell! Ez nem igazságos" - tette hozzá Zelenszkij.




Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató