2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Klímarettegő szervezetek környezetvédelmi minisztériumot követelnek Orbán Viktortól

180 "civil" szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amelyet a miniszterelnöknek címeztek, és önálló környezetvédelmi minisztérium létrehozását kérik benne.

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje – olvasható a WWF Magyarország közleményében.

A WWF kifejtette, hogy a következő kormányzati ciklusban olyan veszélyekkel kell szembenéznie az országnak, mint

AZ UKRAJNAI HÁBORÚ, A GAZDASÁGI ÉS ENERGIAVÁLSÁG VAGY A BIODIVERZITÁS- ÉS KLÍMAVÁLSÁG, RÁADÁSUL NEM ZÁRHATÓ KI ÚJABB JÁRVÁNYVESZÉLY SEM.

Úgy látják, hogy ilyen körülmények között a kormányzati stratégiában jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a környezet védelmére többek között azzal, hogy a természeti erőforrásaink védelmének szempontjait minden döntésnél figyelembe veszik.

Eddig 180 civil szervezet csatlakozott

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország a Föld napján hívta fel a figyelmet a környezet- és klímavédelem nemzetbiztonsági jelentőségére és az alakuló, új kormány felelősségére. Nyílt levelükhöz 180 civil szervezet csatlakozott - írja a "független, objektív" sajtó.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató