2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Németország új ötlete: télen a nyugdíjasok menjenek Törökországba, ne kelljen fűteni

Andreas Pinkwart észak-rajna–vesztfáliai liberális gazdasági miniszter az egekbe szökő energiaárak miatt azt javasolja, hogy a munkaadók a fűtési szezon kezdetekor küldjék haza, home office-ba a dolgozóikat, így nem kellene fűteni a vállalatok irodáit, ráadásul a gázfogyasztás is csökkenne – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Marija Linnhoff szerint az is segít, ha telente elutazna mindenki pár hónapra egy mediterrán országba.

Andreas Pinkwart szerint a magas gázárak miatt hasznos lenne, ha a munkáltatók elküldenék dolgozóikat home office-ba, hogy addig se fűtsék az irodákat, és hogy a dolgozók otthonában is kevesebb gáz fogyjon, érdemes lenne átállniuk elektromos fűtési rendszerre. Ez egyes szakértők szerint nem más, mint a vállalati infrastruktúra költségeinek a munkavállalókra való áthárítása, ami bizonyos törvényességi aggályokat is felvet. Marija Linnhoff, a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke már a nyugdíjasokon spórolna a gázzal.

Ő azt szeretné, ha a német nyugdíjasok telente két-három hónapot Törökországban, Mallorcán vagy másutt, meleg éghajlaton töltenének, és így nem a németországi gázfelhasználást növelnék otthonaik fűtésével. Szerinte, ha az állam ötszáz eurós támogatást fizetne ezekért az utazásokért, talán több nyugdíjas élne a lehetőséggel.

Így le tudnák kapcsolni a fűtést a nyugdíjasok az otthonaikban, és több gáz maradna az ipar és a többi polgár számára

– nyilatkozta. Pinkwart gazdasági miniszter nem találja a kezdeményezést rossz ötletnek, csupán az aggasztja, hogy ha túl sokan hagyják el Németországot télen, akkor nagyon visszaesik a vásárlóerő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató