2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Varga Judit benyújtotta az Alaptörvény tizedik módosítását

Az orosz-ukrán háború újabb kihívás elé állította hazánkat. A nehézségek ellensúlyozása érdekében Varga Judit benyújtotta az az Országgyűlésnek az Alaptörvény tizedik módosítását Varga Judit igazságügyi miniszter. A módosítással a kormány kiegészítené a veszélyhelyzet tényállását a humanitárius katasztrófa, illetve a szomszédos országban zajló háborús konfliktus esetével.

Az orosz-ukrán háború által állított új kihívások kezelése gyors nemzeti válaszokat igényel. Ennek megoldására Varga Judit benyújtotta az Alaptörvény tizedik módosítását, amely hatékonyabb lehetőséget nyújthat a humanitárius válság kezelésére.

Megvédjük a magyar embereket! Benyújtottam az Országgyűlésnek az Alaptörvény 10. módosítását. Az orosz-ukrán háború a második világháború óta nem tapasztalt humanitárius helyzetet eredményezett és megváltoztatta az európai gazdasági kilátásokat is. Ezen kihívások kezeléséhez és kivédéséhez hazánknak biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét. A háború elől menekülőket ellátjuk, a gazdasági károkat minimalizáljuk, a magyar családokat pedig meg fogjuk védeni!

– írta az igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató