2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az oroszok válasza az olajembargóra: Az európai vezetők egy kicsit megőrültek

Egy orosz képviselő szerint ha lesz is olajembargó, Európa akkor is tőlük veszi majd az olajat, csak egy harmadik országon keresztül és drágábban.

Ha az uniós országok be is vezetik az orosz olajembargót, Európa akkor is orosz olajat fog vásárolni, csak épp egy harmadik országon keresztül, és drágábban – így reagált egy orosz képviselő a RIA orosz állami hírügynökségnek az unió hatodik szankciócsomagjára.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerda reggel bejelentette az Oroszország elleni hatodik uniós szankciócsomagot. Ebben azt javasolja, hogy az orosz nyersolajszállítást hat hónapon belül, a finomított termékek szállítását pedig az év végéig szüntessék meg fokozatosan. Ezt minden uniós tagállamnak meg kell szavaznia. A Reuters szerint Szlovákia és Magyarország 2023 végéig kap haladékot.

„Azt mondják, hogy nem fognak tőlünk olajat vásárolni. Hát akkor ne vegyenek, mi nem erőltetjük. De továbbra is meg fogják venni, csak harmadik országokon keresztül. Az olaj ugyanaz marad, csak drágább lesz” – nyilatkozta Vlagyimir Dzsabarov.

Az orosz képviselő szerint az európai vezetők „egy kicsit megőrültek”. (Sky News)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató