2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bravó! Újabb meccset nyert a magyar jégkorong-válogatott

A magyar válogatott ha nagy csatában is, de behúzta a második sikerét is a ljubljanai divízió 1/A-s világbajnokságon.



Magyarország kapujában ezúttal is Rajna kapott lehetőséget. Kiválóan kezdődött a mérkőzés válogatottunk számára: az 51. másodpercben Kulmala a támadó harmadban leszerelt egy litván játékost, Sebőknek passzolt, aki vezetéshez juttatta Magyarországot (1-0). Ezt követően kiegyenlített játék zajlott a jégen, a balti csapat fizikai játékkal és sok lövéssel hajtott az egyenlítésért, de Rajna több bravúrt is bemutatott. A harmad közepén Sofron centerezésébe Erdély ért bele jól, de Armalis védett. A 12. percben Kulmala megtartotta a korongot, a második hullámban érkező Sebőknek passzolt, nem tudtuk a lehetőséget gólra váltani, viszont mivel közben a litvánok szabálytalankodtak, emberelőnybe kerültünk. A fórban Sebők kapáslövése volt a legveszélyesebb próbálkozásunk. A játékrész végén Alisauskas leütközte Erdélyt, ezt a játékvezetők nem látták szabálytalannak, ellenben néhány másodperccel később Sofront igen, aki a büntetőpad felé tartó úton begyűjtött egy másik kétperces büntetést is a játékvezető sértegetéséért.

A második felvonás így több mint két percnyi emberhátránnyal indult, amit kivédekeztünk. A kiegészülést követően mi játszottunk jobban, Hári és Sofron két veszélyes akciót is összehozott: a másodiknál Sofronnal szabálytalankodtak, a lövése a kapuvason csattant, de büntetőhöz jutottunk. A rávezetést Hári értékesítette (2-0). A 27. percben néhány másodperces eltéréssel Bendzius és Erdély is kiült magas bottal való játékért. Litvánia a magyar büntetés után azonnal elhozta a bulit, Alisauskas pedig belőtte a szépítő gólt (2-1). A 33. percben beszorítottuk a balti válogatottat, a fordított padok miatt kétszer is rájuk tudtunk cserélni, ez idő alatt Magosi és Kulama összjátékánál, valamint Sebők szép cselei után volt komolyabb gólszerzési lehetőségünk. Két perccel a harmad vége előtt Erdély ugorhatott ki, szólóját védte Armalis. Egy percre rá Kumeliauskas botja eltalálta Szirányi sisakját, emberelőnybe kerültünk, ahol Sofron lövését hősiesen blokkolta Alisauskas.

A harmadik játékrész áthúzódó magyar fórral indult, nem tudtuk kihasználni. A 47. percben Cizas ziccerbe került, Garát szabálytalankodott vele, kiválóan védekeztünk, majd a kiegészülés után többször is Rajna volt a hősünk. A harmad közepén Cetvertak ártalmatlan szituációban lekönyökölte Macaulay-t, aztán Kulmalának is odaütöttek, így 5 a 3 ellen támadhatott Magyarország. A kettős emberelőnyben két Sofron-lövést jegyezhettünk fel.  Ezt követően nyomtak a litvánok, hősiesen bekkeltek a játékosok. Öt perccel a vége előtt Kulmala kiugrott, Armalis a mamuttal odaért a hosszúra. A végjátékban volt néhány jó cserénk, ám Kulmalát kiküldték 57:08-nál, így egy kapuslehozatallal 6 a 4 ellen támadhatott Litvánia. A hátrány alatti nyomást kibírtuk, a megmaradt 6 az 5 elleni szituációban is.

Magyarország 2-1-re nyert, a csütörtöki pihenőnap után a házigazda Szlovénia következik péntek este - írja a jegkorongblog.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató