2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A 444 firkásza a szankciókról: muszáj, hogy fájjon nekünk is

„Morálisan ezt érzem én helyesnek” – fogalmazott Vég Márton a beszélgetés során.

Az ATV Nap híre című műsorában kedden többek között az Európai Unió olajembargót belebegtető szankciós köre volt a téma.

Vogyerák Anikó műsorvezető vendégei Fekő Ádám, az Azonnali újságírója, Sarkadi-Illyés Csaba, az Alfahír főszerkesztője és Vég Márton, a 444 újságírója voltak. Vogyerák a műsor elején emlékeztetett arra, hogy az olajembargó alól Magyarország és Szlovákia lehet, hogy mentességet kap. Majd hozzátette, hogy „úgy tűnik Oroszország is szankciókkal készül”.- szemlézi a mandiner.

Vég Márton a témában elmondta, hogy „jelenleg olyan szankciót nem lehet bevezetni, amely nem fájna. Szerintem egy kicsit muszáj, hogy fájjon nekünk is. Nagyon nehéz és költséges lenne egy ilyen embargót meghozni.”

Majd hozzátette:

Nyilván Európának fájni fog és Magyarországnak is fájni fog. Gazdasági visszaesést okoz, inflációt okoz és a GDP is visszább fog esni, de morálisan ezt tartom helyesnek!”

– fogalmazott Vég Márton a brüsszeli szankciók kapcsán.

„Magyarország uniós országként finanszírozza Putyin háborúját”

Azt is megjegyezte, hogy azt a helyzetet „abszurdnak tartja”, azért mert véleménye szerint „Magyarország uniós országként finanszírozza Putyin háborúját”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató