2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szilágyival közölte a párttársa, hogy azért akarta megdugni a csaját, mert belekevertek valamit a pálinkájába

Szilágyi György a Jobbik politikusa bement az ATV-be picsogni. 

Szerinte a szőnyeg alá akarta söpörni a pártvezetés azt, hogy élettársát egy jobbikos megpróbálta megerőszakolni egy pártrendezvényen.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy ki a tettes.

Szilágyi az ATV-n elmondta, hogy ő nem volt ott a rendezvényen (megpróbálta meghívatni magát, sikertelenül), élettársa viszont hivatalból ment el. Az ököritófülpösi gyűlés ugyanis a Jobbik szabolcs-szatmári szervezetének rendezvénye volt, Szilágyi élettársa pedig a megyei 2. választókerületben dolgozott.

Jakab Péter Jobbik-elnök a cikkekre reagálva csütörtökön azt állította, hogy ő csak múlt héten értesült az esetről, és azonnal etikai vizsgálatot indítottak. Szilágyi szerint ez nem igaz, nagyon sokan hónapok óta tudtak a pártban arról, hogy mi történt, meg is nevezte Dr. Gyüre Csabát, aki Szilágyi élettársát kimentette szorult helyzetéből.

Szilágyi szerint az eset után pár nappal ő beszélt Jakab Péterrel és kérte a történtek kivizsgálását, de a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő nem lépett az ügyben. Szilágyi a műsorban nem volt hajlandó megnevezni a tettest, de azt mondta, tudja, ki az illető, és az ügyészség is tudja. Azt is elmondta, hogy a tettes – aki most azt állítja, kitaláció minden, amit a lapok írtak, és rágalmazási perekkel fenyegetőzik – a nemierőszak-kísérlet másnapján felhívta Szilágyit.

A képviselő szerint az erőszakoskodó azt állította, hogy nem emlékszik semmire, és utalt arra, hogy

valószínűleg valamit belekevertek a pálinkájába.

A kérdésre, hogy miért vártak öt hónapot a feljelentéssel, Szilágyi részben azt válaszolta, hogy az áldozatnak nehéz beszélnie ilyen helyzetben, részben pedig azt, hogy megpróbálták párton belül elintézni az ügyet.

Ennek ellenére: április negyedikén még közös pacsizás is volt:

Amikor látták, hogy ez nem sikerül, akkor terelték csak hivatalos útra a dolgot. Szilágyi szerint a pártból áldozathibáztató reakciókat is kapott, és több emberben csalódott. Visszautasította a vádakat, hogy a Jobbik éppen zajló elnökválasztásai kampányába akarna beavatkozni és Jakab Péter esélyeit gyengíteni a feljelentéssel. „Tisztában voltam vele, hogy ez a politikai pályafutásomba kerül” – mondta arról, hogy nem maradt csendben, mert „az ilyen ügyeket nem szabad eltussolni”.

Szilágyi amúgy korábban jelöltette magát alelnöknek, de a műsorban úgy fogalmazott, „át kell értékelnem, hogy akarom-e folytatni ezt az utat”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató