2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Észak-Koreának nem tetszik, hogy Svédország és Finnország is csatlakozna a NATO-hoz

Erről pedig az orosz állami média számolt be, hozzátéve, hogy az észak-koreai rezsim szerint mindez “rontana az európai helyzeten”.

A TASS orosz állami hírügynökség a Yonhap észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva közölte, hogy az észak-koreai külügyminisztériumnak nem tetszik, hogy Svédország és Finnország csatlakozni szeretne a NATO-hoz. Az észak-koreai rezsim ugyanis “elítéli” a két ország törekvéseit, szerintük ugyanis a szövetséghez való csatlakozásuk “rontana az európai helyzeten”.

Azt írják, Svédország és Finnország “esetleges NATO-tagsága” csak “súlyosbítaná a katonai konfrontációt Oroszországgal”, hozzátéve, hogy ezzel együtt “felborítaná a katonai egyensúlyt a Balti-tenger térségében”. Az észak-koreai rezsim azt is nehezményezte, hogy az Egyesült Államok nyíltan kijelentette, amennyiben e két ország benyújtja csatlakozási kérelmét a NATO-hoz, úgy ők azt maximálisan támogatni fogják.

Ennek kapcsán úgy fogalmaztak, “e fenti tények bizonyítják, hogy az USA és a Nyugat lehetőségként használja ki a helyzetet”, szerintük ugyanis a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak az a terve, hogy “összenyomják az orosz stratégiai teret, és bekerítsék Oroszországot”.

Az észak-koreai állami hírügynökség úgy folytatta, szerintük a Nyugat által kivetett szankciók “hatástalanok voltak” Oroszországra nézve, majd azt állították a jelentésben, hogy Oroszország gazdasága még soha nem volt olyan erős, mint most. Hozzátették, hogy meglátásuk szerint a nyugati szankciók “bumerángként” fognak visszaütni a Nyugatra, habár nem részletezték, hogy pontosan mely pontokra értették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató