2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Folytatódik az ukrán mozi: Jill Biden és Zelenszkij felesége összeölelkeztek Ungváron

Jill Biden amerikai first lady külön utazott el Ukrajnába, férjét otthonhagyta, hiába könyörög a komikus Zelenszkij.

A First Lady külön találkozott Zelenszkij feleségével, Olenával a szlovák határhoz közeli Ungváron. Olena Zelenszkij és a házaspár gyermekei az ellenségeskedések februári kitörése óta Nyugat-Ukrajnában tartózkodnak biztonságban.

Joe Biden amerikai elnök még nem járt Ukrajnában, mivel a jelek szerint biztonsági aggályok akadályozzák az amerikai vezető esetleges utazását. Lengyelországból Ukrajnába belépni “egy háborús övezeten keresztül vezető nyolcórás vonatozással” járna – magyarázta a múlt hónapban Jen Psaki, a Fehér Ház korábbi sajtótitkára -, és ezért “nem szerepelt az amerikai elnök tervei között”.

Ennek ellenére mindkét pártból számos amerikai törvényhozó, valamint Lloyd Austin védelmi miniszter és Tony Blinken külügyminiszter már megtette ezt az utat. A Biden-kormányzat közel 4 milliárd dollár katonai segélyt is küldött Ukrajnának azóta, hogy Oroszország megindította offenzíváját, és Biden sürgette a kongresszust, hogy fogadja el 33 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomagját, amelyből 20 milliárd dollárból fegyvereket és más katonai támogatást finanszírozna Kijevnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató