2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jakab a jobbikos tisztújítón: "nem nyertetek velem semmit, de még létezik a Jobbik"

Ebben legalább igazat mondott a bohóc, de jó is ez. Maradjanak így együtt Gyurcsányékkal, ők is a siker részei...

A bukott Jakab a választási eredmények értékelésével kezdte a tegnapi beszédét pártja titkos rendezvényén. Mint mondta, felkészültek az összefogásra, össze is fogtak a többi ellenzéki párttal. Az összefogás az önkormányzati választáson működött, bíztak benne, hogy fog később is működni fog.

Aztán az előválasztáson elvéreztem

vallotta be Jakab. Az országgyűlési választáson, úgy érzi, beleadtak apait-anyait, végre úgy kampányoltak, ahogy "egy professzionális párttól" elvárható. Mégsem nem nyertek meg egyetlen egyéni mandátumot sem. Ezért Jakab úgy érezte: fel kell tenni a kérdést: biztos ő a megoldás a párt számára?

"Nem nyertetek velem semmit"

- picsogta.

Az egyetlen eredmény, amit fel tud mutatni az az, hogy még létezik a Jobbik, tette hozzá, majd így folytatta: “az eszközt, a Jobbikot megmentettük, a célt, a kormányváltást nem értük el”.

Jakab kijelentette azt is, ha újraválasztják, garantálja, hogy a Jobbik közössége mindent túl fog élni. Közölte: van még két év a következő választásig, hogy folytassák az építkezést. Jóslata szerint "most jön a feketeleves, olyan megszorítás vár erre az országra, mint még soha". Hogy a gazdasági válság miatt lesz-e újra 2006, nem tudom, tette hozzá.

A politikus szerint a baloldali szövetségesek között van aki a régi Jobbik szavazóit keresi rajtuk, de "aki a régi Jobbikot keresi, az valójában a régi Jobbik hangját akarja viszont hallani, ő pedig nem fog a régi Jobbik hangján beszélni".

Maradnak a néppárti úton, nem lesznek radikális jobboldaliak, hanem inkább jobboldaliak és radikálisok lesznek, vázolta fel Jakab a jövőt. Hozzátette: "a nép hangja ott lesz a Parlamentben amolyan finomított, jakabos formában".

Kitért arra a vitára is, hogy érdemes-e beülni a Parlamentbe, vagy bojkottálni kell a fideszes többség üléseit. Jakab szerint "amit Pesten bojkottnak neveznek, azt vidéken munkakerülésnek hívják, a jobbikosok pedig nem munkakerülők. A politikus végül kiadta a jelszót: "Tartsuk az irányt, tartsuk a sort, és tartsuk szárazon a puskaport!"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató