2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kövér Hadházynak: Mondjon le és akkor nyugodtan csinálhat magából továbbra is bohócot!

Természetesen lesz lehetősége Hadházy Ákosnak letennie a képviselői esküjét, de hogy mikor, azt még nem tudja megmondani, közölte Kövér László a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A független országgyűlési képviselő egyedüliként bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését, a parlamenti eskütétel helyett a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt. Elmondása szerint azért nem ment be, mert nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt.

Úgy tervezte, hogy később külön teszi le az esküt, hogy felvehesse a mandátumát. Hadházy nemrég arról számolt be, hogy nem kapott még időpontot az eskütételre.

„Méltatlannak tartom, hogy ennek az embernek a személyes problémái egyáltalán szóba jönnek. És, hogy bárkinek foglalkoznia kelljen vele,”

 

folytatta az Országgyűlés elnöke. Kövér egyszer sem mondta ki Hadházy nevét.

„Nem egészen értem, hogy mit képzel magáról, (..) hogy veszi magának a bátorságot, hogy kétségbe vonja annak a választásnak a legitimitását, aminek az eredményeképpen ő mandátumot nyert.”

- mondta Kövér. Azt javasolta Hadházynak, hogy mondjon le és "akkor nyugodtan csinálhat magából továbbra is bohócot."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató