2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Stummer Jakabnak: az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot

Korábban már beszámoltunk Jakab Péter beszédéről, amit a tegnapi, titokban tartott tisztújítón adott elő.

Most megszólalt a kihívója, Stummer János is, aki kemény kritikával illette az újraválasztott pártelnököt: 

Ezen a kongresszuson rajtam kívül ki is a másik elnökjelölt, merthogy nem Jakab Péter az. Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot. Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be. Te beszéltél, de más-mások vezettek és irányítottak helyetted

– közölte Stummer János a Facebook-oldalán.

Hozzátette: Jakab Péter elnökként olyan embereknek adott döntési jogot, akik a párttársak megkérdezése nélkül, sokszor az ellenvetéseiket figyelmen kívül hagyva kötöttek megállapodásokat az egész közösség nevében. Szerinte ezek az emberek felelősek a Jobbik utóbbi két évének kudarcaiért: „a szerencsi időközin elszenvedett vereségért, az előválasztáson produkált csúfos negyedik helyért és az országgyűlési választás 29–0-s katasztrófaeredményért is”.

Stummernek az a véleménye, hogy a közösség és az újonnan megválasztott pártelnök együttműködését azzal kellene kezdeni, hogy kimondják: nagy bajban vannak. 

Mert amikor ez a korábban világos és messziről is jól látszó üzenetekkel politizáló jobboldali párt mostanra ideológiailag teljesen kiüresedett, akkor bizony bajban vagyunk. Amikor az egykor stabil középpártnak számító Jobbik a következő hónapokban a választási kudarc miatt történetének legnagyobb leépítése előtt áll, akkor bajban vagyunk.

A politikus szerint vissza kellene térni a nemzeti útra, és változtatniuk kell a Jobbik belső működésén.

Rossz hangulat, sötét szobák, fenyegetések, retorziók, félelem van most sokakban. De nem volt ez mindig így. Volt egyszer egy Jobbik, ahová mindig örömmel jöttünk

– fogalmazott Stummer János, hozzátéve, hogy szerinte az ellenzéki összefogást újra kell gondolni, fel kell állni a hatpárti koalíció asztalától, senkivel nem összeveszve, és saját útjukra kell lépni. Az ellenzéki összefogást a Jobbikon belül kell felépíteni, a többi párttal való együttműködést pedig 2024-ig zárójelbe kellene tenniük.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató