2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A bohóc Zelenszkij már megint náci, ukrán katonákkal bukott le

A közösségi oldalakon osztogatta a totenkopf-os (A 3. Totenkopf SS-páncéloshadosztály a Waffen-SS egysége volt) katonát az ukránok elnöke.

Zelenszkij egy május 9-i bejegyzésében egy ukrán katonáról készült fotót illusztrált, amelynek az egyenruháján egy SS-hadosztály totenkopf jelvénye látható.



Az ukrán elnök a közösségi oldalakon a "nácizmus feletti győzelem napjának" szentelt posztot tett közzé, amelyet ukrán katonákat és civileket ábrázoló fotókkal illusztrált. Egy idő után a posztot szerkesztették, és eltávolították a náci jelvényes katona fotóját.

Korábban is már botrányt okozott a neonáci Azov-val, amikor a görög parlament előtt beszélt, videóhíváson keresztül. A görög képviselők kiakadtak, amiért két náci katonának is felszólalási lehetőséget adtak.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök céljának nevezte, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". Ennek érdekében - mondta - tervezik Ukrajna "demilitarizálását és denacionalizálását", valamint a donbászi "civilek elleni véres bűncselekményekért" felelős háborús bűnösök bíróság elé állítását.

A védelmi minisztérium szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. A minisztérium állítása szerint ez már jelentősen csökkentette Ukrajna harci potenciálját. A Donbász felszabadítását nevezik fő célnak.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató