2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jakab nem mert felszólalni a parlamentben, inkább a társai beszéltek helyette

A bukott Jakab helyett ma inkább más szólalt fel.

A Jobbikos Z. Kárpáti Dániel szerint itt az ideje, hogy a parlamentben valódi témákról legyen szó: a brutálisan magas albérletárakról vagy épp a magas élelmiszerárakról, „a tudatosan gyengén tartott forintról”, vagy épp arról, hogy borzalmasak a demográfiai adatok, és tenni kell azért, hogy a fiatalok itthon akarjanak maradni.

Dömötör Csaba minderre úgy reagált, azzal egyetért, hogy beszélni kell a gazdasági döntésekről, „amik erősödő védelmet jelentenek a családoknak”. Ezt szolgálják szerinte az árstopok, de ha a Jobbikon múlt volna, akkor nem lett volna családi adókedvezmény vagy épp 13. havi nyugdíj, mondta.

Dömötör ezután feltette a kérdést:

bár Z. Kárpát mellett ott ül Jakab Péter, miért nem szólal fel?

Szerinte Jakabnak „nem volt bátorsága ahhoz, hogy itt és most felszólaljon”, majd hozzátette, „ön pár éve alatt leszalámizta, bocsánat, leparizerezte a saját pártját”.

Az államtitkár ezután felhozta azt az ügyet, miszerint egy jobbikos eseményen megpróbálták megerőszakolni Szilágyi György barátnőjét, majd felemlegette Jakabnak, hogy ebben az ügyben miért nem szólal fel. Ezután az ellenzék képviselőinek is feltette a kérdést, hogy miért hallgatnak az ügyben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató