2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Toroczkai alkotmányozó nemzetgyűlést szeretne

A mi hazánkos Toroczkai László napirend előtti felszólalásában mindenekelőtt elmondta a „párt krédóját”, ami „Magyarország a magyaroké”. Ezután arról beszélt, szerinte rengeteg „bepótolnivaló és eltakarítanivaló van még előttünk”, például az Alaptörvény környékén. Toroczkai szerint a 2010-es Alaptörvényt szinte kizárólag a Fidesz-KDNP képviselői szavazták meg, így pedig kvázi „pártalaptörvény” lett belőle. „A jóisten mentsen meg minket” attól a „balliberális” elképzeléstől is, hogy akár feles többséggel is lehet kormányozni, mondta.

Toroczkai ezután azt mondta, azon fog dolgozni, hogy valamilyen egyeztetés legyen a pártok között, hogy egy alkotmányozó nemzetgyűlés irányába menjenek, ebbe pedig be kell vonni a civileket is. Arra is kérte a kormányt, a WHO előtt tiltakozzon, mert szerinte van egy „WHO-szerződés”, ami a világjárvány kezelését az egyes országok kormányai helyett a WHO kezébe adná. Emellett pedig a kormánnyal átnézetné az amnesztia-törvényeket, mivel felháborítja Budaházy György ítélete, akit tizenhét évre ítéltek a Hunnia-per terrorcselekményekben.

Orbán Balázs minderre úgy reagált, a mostani Alaptörvény tette lehetővé a kerítés felhúzását a menekültválságban, és a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében is kulcsfontosságú. És az Alaptörvénynek köszönhető szerinte az is, hogy a „veszélyhelyzetben cselekedni tudunk”. Orbán szerint aki az Alaptörvényt támadja, ezekre az intézkedésekre mond nemet.

„A Mi Hazánk mozgását látva azt látom, hogy van esély arra, hogy egy új Jobbik alakul”, csak ne térjenek rá arra az útra, amit a Jobbik bejárt a radikális kezdetektől a baloldallal való összefogásig,

mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató