2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ursulának elege van, még ma Budapestre rohan Orbán Viktorhoz

Az Európai Unió feladata, hogy minél gyorsabban megfeleljen az uniós polgárok elvárásainak Európa jövőjére vonatkozóan, az uniós szerződések hatályán belül, ha pedig ez nem lehetséges, akkor azok megváltoztatásával. Ezt hétfőn jelentette ki Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat záróeseményén Strasbourgban. Az elnök még ma Budapestre érkezik.

Ursula von der Leyen hétfő délután Magyarországra jön, hogy Orbán Viktorral találkozzon – jelentette be az Európai Bizottság elnökének szóvivője. Eric Mammer szerint az európai biztonságról és az energiaellátásról egyeztetnek.

 

 

Az Európai Bizottság elnöke szerint Oroszország átrajzolná a térképeket
Az Európai Parlamentben tartott rendezvényen Von der Leyen kijelentette:

Amennyiben az Európai Unió gyorsabban akar előrehaladni, az egyhangú döntéshozatal már nem működik a kulcsfontosságú területeken. A demokrácia működését szilárd alapokra kell helyezni: támogatom azokat, akik az EU reformjai mellett vannak, annak jobb működése érdekében

Beszédében az elnök kifejtette, hogy az Európai Unió feladata, hogy megerősítse az európai egységet a jövőben, és ennek megvalósítását már „ma el kell kezdeni”. Kiemelte, hogy az európai kontinensre visszatért a háború, „Oroszország ismét átrajzolná a térképeket”, s ez a helyzet „történelmünk egyik legsötétebb időszakát idézi”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató