2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A McDonald’s trükkös megoldással térne vissza Oroszországba

Az amerikai McDonald's hamarosan visszatérhet Oroszországba, mindezt pedig két, a vállalat döntéshozására rálátó forrás is megerősítette - írja az Izvestia.

Az orosz lap szerint ugyan végleges döntés még nem született, de a McDonald's-nál úgy látják, hogy hamarosan lépniük kell. Az amerikai gyorsétteremlánc még március elején vonult ki Oroszországból a szomszédunkban zajló háború miatt.

A VÁLLALAT ÖSSZESEN 800 ÉTTEREMMEL RENDELKEZIK OROSZORSZÁGBAN, AHOL 66 EZER EMBERT FOGLALKOZTATTAK.

Az Izvestiának nyilatkozó egyik forrás szerint a McDonald's menteni próbálja azt a hatalmas pénzügyi beruházást, amelyet Oroszországban hajtott végre az elmúlt több mint két évtizedben, tehát teljesen logikus, hogy folyamatosan keresik a lehetőségeket a visszatérésre.

Az egyik megoldás az lehet, hogy a McDonald's ugyan visszatér Oroszországba, de nem ezen a néven, hanem egy teljesen új márkát hoznak be. Az újságnak mindkét forrás megerősítette, hogy készülnek ezzel kapcsolatos tervek, tehát minden esélye megvan annak, hogy a vállalat ezt az utat választja.

Nem a McDonald's az egyetlen nyugati vállalat, amely vissza akar térni Oroszországba, alig két hónappal a kivonulás bejelentését követően. Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium szerint április végén az IKEA és az Inditex is jelezte, hogy visszatérnének. Az utóbbi alá olyan népszerű divatmárkák tartoznak, mint a Zara, a Bershka vagy éppen a Stradivarius.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató