2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az orosz légierő az éjszaka folyamán 93 katonai létesítményre mért csapást Ukrajnában

Az orosz légierő az éjszaka folyamán közel 100 ukrán katonai létesítményt semmisített meg, a légvédelmi egységek pedig kilenc drónt lőttek le – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

“A légierő az éjszaka folyamán 93 létesítményt, köztük két parancsnoki és irányítóállást, 69 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, valamint az ukrán fegyveres erők három lőszerraktárát találták el”

– mondta.

Ukrán drónokat is lelőttek. Négyet a Harkovi területen lévő Balakleja közelében, hármat a Luganszki Népköztársaságban található Rubizsne közelében -,egyet a Kígyó-sziget felett – és egyet a Mikolájivi területen.

A rakétacsapatok és a tüzérség 407 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, 13 ellenőrző pontot, a 9K33 Osza légvédelmi rakétarendszerek négy állását és 14 lőszerraktárra mértek csapást

– tette hozzá Konasenkov.

Elmondta, hogy a különleges katonai művelet során összesen 164 ukrán repülőgépet, 125 helikoptert, 807 drón-t, 302 légvédelmi rakétarendszert, közel háromezer harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 360 többszörös rakétavetőt, 1455 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2808 speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Oroszország 2022 február 24-én különleges műveletet indított Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, a művelet célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbasz felszabadítása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató