2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót

A herszoni regionális hatóságok arra kérik Putyint, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – írja a RIA Novosztyi.



A Herszon régió hatóságai kérni fogják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – közölte Kirill Sztremousov, a regionális katonai és polgári közigazgatás helyettes vezetője.

“Herszon városa Oroszország, nem jön létre a HNR (Herszoni Népköztársaság. – A szerk.) a Herszon régió területén, nem lesznek népszavazások. Egyetlen rendelet lesz, amely a herszoni regionális vezetésnek az Oroszországi Föderáció elnökéhez intézett felhíváson és kérésén alapul, hogy a régiót az Oroszországi Föderáció teljes jogú régiójaként ismerjék el” – mondta.

Oroszország február 24. óta folytat katonai hadműveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az offenzíva eredményeként az orosz csapatoknak sikerült teljesen elvágnia Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Herszon és Zaporizzsja régiók területeit a Donyecki Népköztársasággal.

(Oroszhírek)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató