2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Oroszpárti tüntetést tartottak Torinóban (Videó)

Az észak-olaszországi városban álltak ki az oroszok mellett.

A Torino Oggi című helyi lap szerint péntek este került sor az eseményre.

Az akció szervezői, különböző kormányellenes csoportok közölték, hogy a Piazza Castello központi terén tartott tüntetés célja "az orosz ajkú kisebbség támogatása volt, amelyet a kijevi rezsim a Majdan után barbár módon elnyomott".

A közösségi oldalakon közzétett videók szerint több tucat ember vett részt az eseményen. A tiltakozók kibontották Olaszország és Oroszország zászlajait, Z szimbólumokkal ellátott szórólapokat, NATO-ellenes jelszavakat hangoztatva.

„Ellenezzük a ruszofóbiát, a fegyverek küldését az ukránoknak, a gazdaságunkat károsító szankciókat, valamint az EU és a NATO diktátumát” – mondta az egyik aktivista.
 
Egy hete Veronában felvonulást tartottak a NATO beavatkozása ellen. A felvonulás résztvevői nem értettek egyet az olasz kormány ukrán kormány döntéseivel. Ellenezték, hogy fegyvereket küldenek Ukrajnába, illetve a szövetség bővítésével kapcsolatos politikával sem értettek egyet.

Meg kell jegyezni, hogy Olaszországban és más nyugati országokban egyre többen vannak, akik ellenzik hatóságaik oroszellenes politikáját. Egyre kevésbé bíznak a hivatalos propagandában. Annak ellenére, hogy Nyugaton a legtöbb orosz média be van tiltva.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató